Annons

Pannacotta med vanilj

Annons

Idag borde 400 000 svenskar skämmas å det grövsta.
Mer än så tänker jag inte säga om saken.

Helgen bjöd på god mat och dryck.
I lördags gjorde jag Kantarellsoppa med baconströssel och färsk bröd, Grillade rostas med honungsglaserade rotsaker och rödbetor och avslutade med en härligt krämig vaniljpannacotta med blåbär och vinbärsgelé

~

Vaniljpannacotta 4 pers

3 dl vispgrädde
0,5 vaniljstång
0,5 dl socker
2 st gelantinblad

1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön.
2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig.
3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan (eller servera direkt ur glasen) innan gästerna kommer och förvara dem i kyl. Ibland måste man doppa skålarna i lite varmt vatten för att pannacottan ska släppa. Men de skall bara doppas snabbt, annars kan de förlora formen.

Servera med frukt, bär och någor knaprigt som en biscotti eller flarn.

~

Igår gjorde jag en kycklinggryta på kycklinglårfilé som smakade dragon och serverade med ris. Det tyckte både stora, små och lilla minitösen om.
Kameran har legat på hyllan hela helgen så inga bilder har jag heller att pigga upp med.

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons